Kozijnen met een verhaal

Van een traditioneel timmerbedrijf uit 1984 uitgegroeid tot één van de modernste fabrieken van Nederland.

De Waal

Responsive website, Logo, Inspiratieboek, Branding

Uitdaging

De Waal, kozijnen met een verhaal. ‘Als het rijmt dan is het waar’ zeggen ze weleens. In het geval van De Waal bewijst deze tegeltjeswijsheid weer eens niet voor niks een tegeltjeswijsheid te zijn. Van een traditioneel timmerbedrijf uit de vorige eeuw zijn ze sinds 1984 uitgegroeid tot één van de modernste fabrieken in Nederland. Als daar geen verhaal in zit, dan weten wij het ook niet meer. Aan ons de uitdaging om dit verhaal binnenstebuiten te keren en hun ware identiteit zichtbaar te maken.

Oplossing

Focus bij de ontwikkeling van het creatieve concept lag op de Brabantse nuchterheid van De Waal en hun medewerkers. Gecombineerd met de trots op hun eerlijke producten én innovatieve techniek van het productieproces. Zij ademen de puurheid van het verhaal als het ware. Die nuchter- en eerlijkheid hebben we als leidraad genomen en vertaald naar een breed scala aan PR-uitingen. Nieuwsgiering geworden? Scrollen maar!

Logo

Eerst maar eens het logo opfrissen. Niet dat er zo gek veel mis mee was maar een kleine re-design was wel gewenst. Succes zit hem uiteindelijk toch in de details. Dus maakten we hem qua kleur en typografie iets frisser en moderner.

Website

De inspiratiesite die we voor De Waal bouwden straalt hun verhaal nadrukkelijk uit. Zo staan in het beeldmateriaal de eigen, trotse, medewerkers en de fabriek centraal in. Daarnaast is er een timeline die de transformatie van eenmanstimmerbedrijf tot innovatieve kozijnenfabriek uitbeeldt. Storytelling met een hoofdletter ‘S’.

Bekijk de website

Huisstijl

Ook bij huisstijl-gerelateerde items zoals visitekaartjes en flyers komt de persoonlijke look and feel terug. Bij laatstgenoemde staan de drie speerpunten in de huidige manier van werken centraal. De Waal, denkt mee, produceert en levert.

Product label

De Waal produceert duurzame producten onder geconditioneerde omstandigheden. Kortom; De Waal levert kwaliteit. Om die reden hebben we product labels in het leven geroepen die als kwaliteitsgarantie dienstdoen. Ook hier weer met een persoonlijke touch.

Inspiratieboek

Met zoveel kwalitatief hoogstaande producten. Een innovatieve fabriek. En een portfolio vol met de mooiste projecten, konden we gewoonweg niet om een inspiratieboek heen. Het verhaal van De Waal in een notendop.

Snapchat @zekerzichtbaar