Goed, corona, of eigenlijk; covid19 is hier. Dat is allesbehalve goed natuurlijk, maar het is een feit waar we gewoonweg niet omheen kunnen. Óf waar we zo 1, 2, 3 iets aan kunnen veranderen. Wat we wél kunnen veranderen is hoe wij daar samen mee omgaan. Wij, als maatschappij. Maar ook wij; ik en jij. Dat dit virus ons leven momenteel beheerst, wil nog niet zeggen dat het ons de baas hoeft te zijn. Door optimistisch samen te blijven werken, elkaar waar we kunnen te helpen en onderstaande tips te volgen kunnen we corona in elk geval kantoortechnisch de baas. En zoals het spreekwoord het zo mooi verwoord:

 

5 tips van het/vanuit huis

Wij, bij Zeker Zichtbaar, geven je graag wat gratis communicatietips, tools en tricks rond thuiswerken. Voor zover het (type) werk dat toelaat natuurlijk… Want, zo beseffen we, niet iedereen kan dat zo snel, laagdrempelig en dus eenvoudig organiseren als wij. Dat gezegd hebbende helpen wij je deze periode graag zo efficiënt mogelijk door, door wat van onze kennis en huidige manier van (samen)werken met jou te delen.

Wat wel, wat niet

Breng jouw (potentiele) klanten op de hoogte van welke producten en diensten jij in de aankomende periode wel en niet levert, of kunt leveren. Social mediakanalen of een digitale nieuwsbrief zijn hier bij uitstek geschikt voor.

Thuiswerktools

Bied jouw personeel de tools om zo optimaal mogelijk thuis te kunnen werken (nogmaals: voor zover het (type) werk dat toelaat). Denk aan communicatietools om op afstand vlot te kunnen blijven schakelen. Wij gebruiken bijvoorbeeld Slack voor de vlotte onderlinge communicatie, videobellen via Microsoft Teams met klanten voor de uitgebreidere afstemming en via een Nas-server kunnen we laagdrempelig bij al onze benodigde/noodzakelijke documenten.

Communiceer maatregelen

Doe je het type werk dat thuiswerken gewoonweg onmogelijk maakt? Communiceer maatregelen overzichtelijk, kraakhelder en zonder ruis met jouw medewerkers en samenwerkingspartners. Voor de bouw- en infrasector bijvoorbeeld: werk in shifts en maak tussen shifts geen sociale contacten, schaft dus ook in shifts, draag werkhandschoenen en minimaliseer zo het aantal contacten.

Informeer proactief

En informeer hen daar ook proactief, volledig en helder over.

Help elkaar

Bedenk waarmee jij jouw zakelijke contacten, samenwerkingspartners, leveranciers en/of opdrachtgevers (eventueel vrijblijvend) mee kunt helpen. En communiceer dit.

Huis.

Was je handen, blijf zo veel mogelijk binnen en volg de maatregelen van het RIVM op de voet. Als we persoonlijk contact nu niet minimaliseren zijn we straks namelijk nóg verder van huis…

  • 1. Wat wel, wat niet
  • 2. Thuiswerktools
  • 3. Communiceer maatregelen
  • 4. Informeer proactief
  • 5. Help elkaar
  • 6. Huis

Weet je niet precies hoe? Of wat? Als wij iets voor jou, jouw medewerkers of klanten kunnen betekenen, dan weet je ons te vinden hè? Niet? Zie hieronder. Of bel Henk: 06 206 731 98.

Ó, en het zijn toch 6 in plaats van 5 tips geworden… Nou dan pakken onze collega’s ook maar meteen door met nog wat extra thuistips ter vermaak:

Luister een podcast, Jos tipt:
een podcast over media.

Speel een spelletje, Andrea tipt:
Monopoly

Rens tipt:
Curvefever (soort mulitplayer snake)

Lees een boek, Henk tipt:
Good to Great, Jim Collins.

Ga lekker sporten, Erica tipt:
workout App.

Doe een online cursus, Michel tipt:
online cursussen.

Ontdek een hobby, Thijs tipt:
hardlopen!

Netflix en chill, Renata tipt:
Fury!

Wij zijn zeker bereikbaar

Omdat wij zoals gezegd voorlopig vanuit huis werken mogen we dan misschien wat minder zichtbaar zijn, bereikbaar; dat zijn wij zeker. Omdat het telefoondoorschakeltechnisch net even wat meer voeten in de aarde heeft, kun je jouw vraag, opmerking of verzoek het beste even naar info@zekerzichtbaar.nl mailen. En wil je gewoon graag weer eens iemands stem horen? Bel dan 033 73 70 22. Maken we een gezellig praatje en helpen we je verder.

Alle gezondheid van de wereld

Ondanks dat de wereld nu wat ziekjes is wensen wij jou natuurlijk wel gewoon alle gezondheid van de wereld toe. Hetzelfde geldt voor jouw familie, vrienden én jouw bedrijf. Dat we deze toch onzekere tijd samen in optimale conditie door weten te komen!

Hopelijk spreken we elkaar, bij wijze van spreken, snel weer eens face-2-face.

Team ZZ

Snapchat @zekerzichtbaar